ÁTHK - Termelés-Kutatási Főosztály - Termékértékelési Osztály

Ellátja a HVT állomáson vizsgált utódok vágás utáni húsminősítését és a különböző kísérletek keretében felmerülő feladatokat. A féltestek minősítése S/EUROP rendszer szerint történik, különböző paraméterekkel kiegészítve (hússzín, pH); az adatfelvételt, elemzést és értékelést szintén itt végzik. Az osztály feladatai közé tartozik a kötelező trichinella vizsgálat elvégzése is a vágási napokon, az ENAR jelentések elkészítése, ill. az MVH támogatások ügyintézése. Az osztály munkatársai vezetik a gyógyszernyilvántartást, ill. takarmánynyilvántartást és koordinálják a negyedéves telepi leltár összeállítását. Emellett elkészítik a kapcsolódó analitikus statisztikákat, elvégzik a számlázási feladatokat, illetve folyamatosan aktualizálják a főosztály kísérleti terveit.

Szervezeti alegységek

A csoport a Termelés-kutatási Főosztály kutatással összefüggő adminisztrációját, az anyagkészletezést és statisztikai adatok feldolgozását végzi. Az állatorvos pedig a telepen élő kísérleti állatok orvosi ellátását végzi.

A csoport a kísérleti állatok vágását, az előírt húsminősítést és a kísérletek által előírt húsipari darabolásokat végzi.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.