KÜLSŐ TANÁCSADÓ TESTÜLET alakuló ülés Herceghalom, 2018. május 30.
2018. június 6., szerda, 18:22

2017. október 18-án a NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet hivatalos helyiségében megrendezésre került egy üzletember kerekasztal megbeszélés. A megbeszélésen a magyar agrárium versenyszférájának prominens képviselői vettek részt, ahol a kutatóintézet a gyakorlati tapasztalatokról, piaci igényekről kapott útmutatást.

A kerekasztal megbeszélésen javaslatként hangzott el, hogy a résztvevők közül választás útján egy Külső Tanácsadó Testület (továbbiakban: KTT) alakuljon.

A KTT első választott tagjai:

Elnök: Horváth István

Tagok:

  • Bustyaházai László cégvezető, UBM csoport
  • Ádám János vezérigazgató, Bonafarm csoport
  • Bakos Gábor állattenyésztési igazgató, Bos-Frucht Agrárszövetkezet
  • Erdélyi István cégvezető, Gallicoop ZRt.
  • Kiss György vezérigazgató, Borota Sertéshús ZRt.
  • Haál Gábor igazgató, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

A KTT legfontosabb célkitűzései az alkalmazott kutatás és fejlesztés, valamint az innováció elősegítése és menedzselése, az Intézet célkitűzéseinek, tudományos koncepciójának, kutatási főirányainak és témacsoportjainak kialakítása, valamint a kutatási stratégia tervezésében a gyakorlat számára fontos tudományos továbbképzéssel, kutatással kapcsolatos intézeti tématervek kialakítása.

Az alakuló KTT Herceghalmon 2018. május 30-án ülésezett az ÁTHK hivatalos helységében. A kutatók bemutatták a 2019. évre tervezett új kutatási témákat, majd a résztvevők megvitatták a gyakorlat szempontjából is az elhangzott javaslatokat. Az ÁTHK kollégái által felvetett témákkal a KTT tagok néhány kiegészítéssel egyetértettek.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.