ÁTHK - Tudományos Főosztály

A Tudományos Főosztályhoz tartozó Állattenyésztési-, Takarmányozási-, és Húsipari Osztályok egyes kutatócsoportjainak feladata a gazdasági haszonállatok (szarvasmarha, baromfi, sertés, juh és ló) molekuláris-genetikai, tenyésztési, reprodukciós, takarmányozási, takarmányozás-élettani, takarmányértékelési és minősítési, tartás- és takarmányozás-technológiai, valamint húsipari és húsanalitikai alap-, alkalmazott-, és fejlesztő kutatásainak végzése.

Szervezeti alegységek

Az Állattenyésztési Osztály három kutatócsoport munkáját fogja össze. A Tenyésztési és Szaporodásbiológiai Kutatócsoport a hagyományos tenyésztési módszereket kiegészítő, biotechnológiai módszereken alapuló szaporodásbiológiai kutatásokért felelős.

A húsok, így az azokból készült húskészítmények minőségét több tényező befolyásolja. Ezek közé tartozik, az állat faja, fajtája, neme, kora, tartásmódja és nem utolsósorban a takarmányozása.

Gazdasági haszonállatok takarmányozása terén alap- és alkalmazott kutatások végzése. Kutatási és fejlesztési (K+F) tevékenység folytatása szoros együttműködésben termelő mezőgazdasági vállalatokkal.

Munkatársak

Munkakör: főosztályvezető, tudományos tanácsadó
Munkavégzés helye: 2053 Herceghalom, Gesztenyés út 1.
Mobil: +36 203901401
E-mail: anton.istvan[kukac]athk.naik.hu

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.