„A fenntartható állattenyésztés Herceghalomból nézve” 7. „A kiskérődző ágazatok helyzete és kilátásai” konferencia összefoglalója
2019. november 27., szerda, 13:55

Intézetünk egykori Főigazgatójára, Prof. Dr. Fésüs Lászlóra emlékezve rendeztük meg 2019. október 30-án „A kiskérődző ágazatok helyzete és kilátásai” című konferenciát, mely „A fenntartható állattenyésztés Herceghalomból nézve”  konferenciasorozatunk 7. állomása volt.

A rendezvény társszervezője, a Magyar Juh-és Kecsketenyésztő Szövetség (MJKSZ) hathatós segítsége révén egy sikeres rendezvényt bonyolítottunk le.
Dr. Balla István (stratégiai igazgatóhelyettes) megnyitó beszéde után, két megemlékező előadást hallottunk Dr. Anton István (ÁTHK) és Hajduk Péter (MJKSZ) tolmácsolásában Dr. Fésüs László tudományos, illetve tenyésztésszervezői munkásságáról.
Az Agrárminisztérium részéről Dr. Feldman Zsolt államtitkár úr ismertette a kormányzat által nyújtott és nyújtandó lehetőségeket, melyek a kiskérődző ágazat fejlesztését szolgálják.
A további előadások témáikat tekintve lefedték az ágazatot érintő témaköröket, mint a tenyésztés, termékelőállítás, genetika, állategészségügy, szaporodásbiológia, és a klímával összefüggő kutatások.
A rendezvényen 91 külsős vendég vett részt, a hazai agráregyetemekről, kutatóhelyekről, az MJKSZ munkatársaival, juhtenyésztőkkel és kecsketenyésztőkkel egyetemben, de emellett néhány mezőgazdasági tanuló is meghallgatta az előadásokat.

A rendezvényen elhangzott előadások közül (a szerzők/előadók engedélyével) néhány, pdf formátumban letölthető a honlapunkról.

Az elhangzott előadásokat összefoglaló cikk formájában egy kiadványba szerkesztve jelentettük meg, melynek online verziója a honlapunkon elérhető.

A rendezvényen készült képeinket itt megtekinthetik.

 

További linkek:

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.