FAO delegáció látogatott el intézetünkhöz
2017. október 20., péntek, 11:09

A Földművelésügyi Minisztérium az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) közösen  2017. szeptember 27-28. között rendezte meg a Mezőgazdasági Bizottság 40. ülésszakát Budapesten, melyre a FAO európai és közép-ázsiai régiójának 53 tagállama kapott meghívást.

Az ülés fő témái a klímaváltozás és a határokon átívelő fertőző állatbetegségek voltak, emellett hangsúlyt kapott az állattenyésztés, az antimikrobiális rezisztencia és általában a nők szerepe a mezőgazdaságban. Ezekhez a témakörökhöz kapcsolódva a szakmai előadások mellett a hazai eredmények és jó gyakorlatok bemutatására egy fél napos szakmai tanulmányút keretében a kb. 30 fős delegáció a NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézetbe látogatott.

Intézetünk vezető kutatói az ÁTHK működését mutatták be a résztvevőknek. Előadások hangzottak el az ÁTHK Hízékonysági, Vágási Teljesítményvizsgáló (HVT) Állomásának működéséről, továbbá az őshonos magyar háziállatokról, melyeket az Intézet Modell-Telepén meg is tekinthettek az érdeklődők.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.