Kutatók Éjszakája a NAIK ÁTHK-ban
2017. október 9., hétfő, 13:34

Idén szeptember 29-én került megrendezésre a Kutatók Éjszakája, mely nagyszerű rendezvényhez a NAIK ÁTHK kutatói is csatlakoztak természetesen.

A rendezvény programterve

A rendezvény keretében óránként indítottunk csoportokat - fiatal kutatók vezetésével - az alábbi egységek látogatására:


Szaporodásbiológiai laboratórium

Dr. Kútvölgyi Gabriella bemutatta a labor tevékenységét, ill. egyes spermatológiai és andrológiai vizsgálatokat szarvasmarha és sertés fajban.


Takarmányozási és élettani laboratórium

Dr. Sipiczki Bojána ismertette a - monogasztrikus és kérődző állatokkal kapcsolatos - fontosabb kutatási területeket és bemutatta néhány biokémiai vizsgálat menetét. A nagyobb gyerekek között nagy sikert aratott az „elefánt fogkrém” készítése, a kisebbek pedig örömmel ismerkedtek a különböző takarmánynövényekkel.


Húsminőségi vizsgálatok

Dr. Zsarnóczay Gabriella útmutatásával a látogatók megismerkedhettek a laborban végzett húsminőségi vizsgálatokkal és megtekinthették a színmérés és állománymérés folyamatát. A gyerekek különböző színű almákon „végeztek” színméréseket, illetve színskálát állítottak össze.


Kísérleti telep

Látogatóink megtekinthették a kísérleti telepen tartott állatokat (szarvasmarha, bivaly, juh), azok takarmányozását, ill. betekintést nyerhettek az ott végzett tenyésztési munkába.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.